Tasty dishes
VOORGERECHTEN
KOUDE VOORGERECHTEN
Carpaccio van het Waardse rund
Geserveerd met gemengde salade, geraspte 2 jaar oude Stolwijkse boerenkaas, uitgebakken spekjes en truffelmayonaise
€ 12,75
Gerookte Noorse zalmfilet
Geserveerd met een salade van Hollandse asperges, veldsla en bieslookcrème
€ 14,50
Lentesalade met Hollandse asperges
En gekookte boerenachterham, tartaar van scharreleieren en peterseliedressing
(ook vegetarisch mogelijk)
€11,00
Parade van asperges
5 verschillende aspergegerechtjes, warm en koud, speciaal geselecteerd door chef-kok Peter Ponsioen
€17,50
Geitenkaasproeverij
Salade met gerijpte geitenkaas, appel, bleekselderij en dressing van appelstroop
Kroketje van jonge geitenkaas met crème van Aceto Balsamico
Lauwwarme jonge geitenkaas uit de oven, gepaneerd met walnotencrunch en honing
-vegetarisch-
€ 11,00
Tompouce van roomboterbladerdeeg gevuld met ‘pulled’ Waards lamsvlees
Geserveerd met gegrilde Hollandse asperges en tuinkruidendressing
€ 13,50
Salade met gerookte eendenborst
Geserveerd met partjes gebakken peer, bleekselderij en walnotencrunch, begeleid door frambozendressing
€ 12,50
Gemengde salade met rucola
En grove ratatouille van paprika, aubergine en courgette, groene asperges en walnotencrunch, begeleid door notendressing
-vegetarisch-
€ 10,75
WARME VOORGERECHTEN
Gebakken coquilles Saint Jacques
Geserveerd met gegrilde Hollandse asperges en kruidensabayon
€ 15,00
Koteletjes van het Nieuw-Zeelands lam
Geserveerd met fijne ratatouille van paprika, aubergine en courgette en tijmsaus
€ 15,50
Vegetarisch asperge drieluik
Kroketje van Hollandse asperges geserveerd met peterseliemayonaise
Romige aspergesoep met tartaar van scharrelei
Stoofpotje van groene- en Hollandse asperges met 1 jaar oude Stolwijkse boerenkaas
-vegetarisch-
€ 13,50
SOEPEN
Romige preisoep
geserveerd met 1 jaar oude Stolwijkse boerenkaas
-vegetarisch-
€ 7,00
Romige aspergesoep
Begeleid door tartaar van scharrelei
-vegetarisch-
€ 7,00
VEGETARISCHE HOOFDGERECHTEN
Bonbon van gegrilde courgette
Met vulling van tagliatelle en grove ratatouille van paprika, aubergine en courgette, geserveerd met gepofte cerise tomaatjes, geraspte Parmezaanse kaas en saus van geroosterde tomaat
€ 23,75
Torentje van risotto met gestoofde Hollandse asperges en feta
Begeleid door gegrilde groene asperges, geroosterd amandelschaafsel en kruidensabayon
€ 23,75
VIS HOOFDGERECHTEN
Op de huid gebakken zeebaarsfilet
Begeleid door gegrilde Hollandse asperges, kruidenmousseline en kruidensabayon
€ 26,50
Gebakken Noorse zalmfilet
Begeleid door Hollandse asperges, gekookte peterselie-aardappeltjes en beurre blanc
€ 24,50
Gebakken coquilles Saint Jacques
Geserveerd met citroenrisotto, peultjes en Hollandaisesaus
€ 25,50
VLEES HOOFDGERECHTEN
Duet van duurzaam varkensvlees (KDV)
Filet en carré van buikspek begeleid door gegrilde Hollandse asperges, kruidenmousseline en peterseliejus
€ 25,00
Op klassieke wijze geserveerde Hollandse asperges
Asperges met gekookte peterselie-aardappeltjes, gekookte boerenachterham, tartaar van scharreleieren en geklaarde boterjus
(ook vegetarisch mogelijk)
€ 24,50
Filet van parelhoen
Geserveerd met truffelrisotto, geroosterde rode biet en truffeljus
€ 25,50
Tournedos van de ossenhaas
Geserveerd met stamppot van rucola en Saint Agur, partjes gebakken peer en saus van rode port
(op uw verzoek kan dit gerecht ook zonder de blauwaderkaas)
€ 33,50
Filet van het Nieuw-Zeelands lam
Begeleid door mousseline met 1 jaar oude Stolwijkse boerenkaas, Hollandse asperges en saliesaus