Tasty dishes

VOORGERECHTEN
KOUDE VOORGERECHTEN

Carpaccio van het Waardse rund

Geserveerd met gemengde salade, geraspte 2 jaar oude Stolwijkse boerenkaas, uitgebakken spekjes en truffelmayonaise

€ 12,75

Gerookte Noorse zalmfilet

Geserveerd met een salade van Hollandse asperges, veldsla en bieslookcrème

€ 14,50

Lentesalade met Hollandse asperges

En gekookte boerenachterham, tartaar van scharreleieren en peterseliedressing

(ook vegetarisch mogelijk)

€11,00

Parade van asperges

5 verschillende aspergegerechtjes, warm en koud, speciaal geselecteerd door chef-kok Peter Ponsioen

€17,50

Geitenkaasproeverij

Salade met gerijpte geitenkaas, appel, bleekselderij en dressing van appelstroop

Kroketje van jonge geitenkaas met crème van Aceto Balsamico

Lauwwarme jonge geitenkaas uit de oven, gepaneerd met walnotencrunch en honing

-vegetarisch-

€ 11,00

Tompouce van roomboterbladerdeeg gevuld met ‘pulled’ Waards lamsvlees

Geserveerd met gegrilde Hollandse asperges en tuinkruidendressing

€ 13,50

Salade met gerookte eendenborst

Geserveerd met partjes gebakken peer, bleekselderij en walnotencrunch, begeleid door frambozendressing

€ 12,50

Gemengde salade met rucola

En grove ratatouille van paprika, aubergine en courgette, groene asperges en walnotencrunch, begeleid door notendressing

-vegetarisch-

€ 10,75

WARME VOORGERECHTEN

Gebakken coquilles Saint Jacques

Geserveerd met gegrilde Hollandse asperges en kruidensabayon

€ 15,00

Koteletjes van het Nieuw-Zeelands lam

Geserveerd met fijne ratatouille van paprika, aubergine en courgette en tijmsaus

€ 15,50

Vegetarisch asperge drieluik

Kroketje van Hollandse asperges geserveerd met peterseliemayonaise

Romige aspergesoep met tartaar van scharrelei

Stoofpotje van groene- en Hollandse asperges met 1 jaar oude Stolwijkse boerenkaas

-vegetarisch-

€ 13,50

SOEPEN

Romige preisoep

geserveerd met 1 jaar oude Stolwijkse boerenkaas

-vegetarisch-

€ 7,00

Romige aspergesoep

Begeleid door tartaar van scharrelei

-vegetarisch-

 

€ 7,00

VEGETARISCHE HOOFDGERECHTEN

Bonbon van gegrilde courgette

Met vulling van tagliatelle en grove ratatouille van paprika, aubergine en courgette, geserveerd met gepofte cerise tomaatjes, geraspte Parmezaanse kaas en saus van geroosterde tomaat

€ 23,75

Torentje van risotto met gestoofde Hollandse asperges en feta

Begeleid door gegrilde groene asperges, geroosterd amandelschaafsel en kruidensabayon

€ 23,75

VIS HOOFDGERECHTEN

Op de huid gebakken zeebaarsfilet

Begeleid door gegrilde Hollandse asperges, kruidenmousseline en kruidensabayon

€ 26,50

Gebakken Noorse zalmfilet

Begeleid door Hollandse asperges, gekookte peterselie-aardappeltjes en beurre blanc

€ 24,50

Gebakken coquilles Saint Jacques

Geserveerd met citroenrisotto, peultjes en Hollandaisesaus

€ 25,50

VLEES HOOFDGERECHTEN

Duet van duurzaam varkensvlees (KDV)

Filet en carré van buikspek begeleid door gegrilde Hollandse asperges, kruidenmousseline en peterseliejus

€ 25,00

Op klassieke wijze geserveerde Hollandse asperges

Asperges met gekookte peterselie-aardappeltjes, gekookte boerenachterham, tartaar van scharreleieren en geklaarde boterjus

(ook vegetarisch mogelijk)

€ 24,50

Filet van parelhoen

Geserveerd met truffelrisotto, geroosterde rode biet en truffeljus

€ 25,50

Tournedos van de ossenhaas

Geserveerd met stamppot van rucola en Saint Agur, partjes gebakken peer en saus van rode port

(op uw verzoek kan dit gerecht ook zonder de blauwaderkaas)

€ 33,50

Filet van het Nieuw-Zeelands lam

Begeleid door mousseline met 1 jaar oude Stolwijkse boerenkaas, Hollandse asperges en saliesaus

€ 29,50