Beleef

DE MALLEMOLEN THUIS MENU

Geniet thuis van Peters kookkunsten zoals u ze gewend bent in de Mallemolen.

Voor ons begint 2022 met het vieren van ons 25-jarig jubileum.
Dit heuglijke feit willen wij met u delen door in de maand januari het driegangen menu aan te bieden voor € 25,00 per persoon.

U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven (0182-515430) of per mail info@restaurantdemallemolen.nl.
Wij verzoeken u uw bestelling voor dezelfde dag voor 15:30 uur door te geven. (Wilt u later bestellen? Bel ons dan even en dan overleggen we even wat er mogelijk is)
U kunt uw bestelling ophalen van donderdag tot en met zondag tussen 16:30 uur en 17:30 uur.(later mogelijk na telefonisch overleg)
Soepen en hoofdgerechten dient u thuis nog op te warmen (gebruiksaanwijzing wordt bijgevoegd).

Soepen

€ 7,00
Op vegetarische basis, dit gaat per halve liter (genoeg voor 2 personen)
Keuze uit:

Soep van Dijonmosterd

Franse uiensoep met kaaskrokantje

Soep van geroosterde rode paprika

Voorgerechten

€ 8,00
Keuze uit:

Duet van zalm en scampi’s met cognacmayonaise

Bonbon van gerookte Noorse zalm gevuld met gemarineerde zalm en een spies van gepelde scampistaartjes

Salade met huisgerookte eendenborstfilet

Geserveerd met stukjes peer, walnoten en bleekselderij, en cranberrydressing

Salade van rucola en grove ratatouille

van geroosterde paprika, aubergine en courgette, geserveerd met kruimels van gerijpte geitenkaas en notendressing

Salade met reepjes huisgerookte parelhoenfilet

Geserveerd met uitgebakken spekjes, knoflookcroutons, schilfers van Parmezaanse kaas en Caesardressing

Carpaccio van het Waardse rund

Geserveerd met gemengde salade, schilfers van Parmezaanse kaas en basilicumdressing

Frisse salade

met groene asperges, biologische blauwaderkaas (Bastiaans Blauw), walnoten en tuinkruidendressing

Hoofdgerechten

€ 18,50
Keuze uit:

In knoflook en kruidensaus gestoofde (gepelde) scampi’s

Geserveerd met tagliatelle en grove ratatouille van geroosterde paprika, aubergine en courgette

Gebakken Noorse zalmfilet met gratinkorst van groene kruiden en oude Stolwijkse kaas

Geserveerd met een garnituur van geroosterde bospeen, groene asperges en gebakken aardappels, begeleid door beurre blanc.
Voor dit hoofdgerecht heeft u een oven nodig.

Portobello’s gevuld met gebakken paddestoelen

peterselie en walnoten, gegratineerd met Parmezaanse kaas en geserveerd met pesto-tagliatelle en rucola.
Voor dit hoofdgerecht heeft u een oven nodig.

Gebakken runderentrecote

Geserveerd met grove ratatouille van geroosterde paprika, aubergine en courgette, gebakken aardappeltjes en knoflook-kruidensaus.
Voor dit hoofdgerecht heeft u een oven nodig.

Parelhoenfilet

Geserveerd met gebakken paddestoelen, groene asperges, risotto en truffelsaus.
Voor dit hoofdgerecht heeft u een oven nodig.

Desserts

€ 6,50
Keuze uit:

Mousse van pure en witte chocolade

Tiramisu

klassiek Italiaans dessert van lange vingers en mascarpone

Kwartet van buitenlandse kazen

met vijgencompote en kletzenbrood

Frambozen cheesecake

Kaaspalet van verschillende boerenkazen

van boerderijwinkel de Veerstalhoeve te Gouderak, geserveerd met vijgencompote en kletzenbrood